Open menu

Schoonmakend Nederland Verzekeringen

Vragen of meer informatie?
Bel naar 010 - 288 44 22

Goed personeel vinden is lastig en als u goed personeel heeft gevonden, is het belangrijk om ze te behouden. Als uw personeel langdurig uitvalt door ziekte of arbeidsongeschiktheid is dit vervelend. Zeker aangezien een zieke werknemer gemiddeld € 228,- per dag kost. Met de ziekteverzuimverzekering is uw bedrijf verzekerd tegen dit financiële risico!

Waarom een ziekteverzuimverzekering?

Wanneer uw medewerker zich ziek meldt is dat niet alleen vervelend, maar het kost u ook veel geld. Als werkgever bent u wettelijk verplicht om het loon van uw zieke medewerker twee jaar door te betalen. U betaalt namelijk niet alleen het salaris door tijdens de afwezigheid van uw zieke medewerker, u moet ook vervanging regelen, werkgeverslasten betalen en aan allerlei wettelijke verplichtingen en voorwaarden voldoen volgens de Wet verbetering poortwachter. En uw zieke medewerker, die levert u natuurlijk niets op!

 

Als u de ziekteverzuimverzekering van Schoonmakend Nederland Verzekeringen afsluit, betaalt de verzekeraar deze loonkosten gedurende twee jaar aan u door. 

Wat kost een zieke medewerker?

Een zieke werknemer kost u als werkgever gemiddeld €228,- per dag, maar dit kan nog verder oplopen. Door de loondoorbetalingsplicht bent u verplicht om 2 jaar (104 weken) het loon van uw zieke werknemer door te betalen. U heeft te maken met directe kosten en indirecte kosten. Directe kosten zijn onder andere de loondoorbetaling. Indirecte kosten zijn bijvoorbeeld de kosten voor vervangend personeel of verlies van productie of dienstverlening.

Dit kost een zieke medewerker u per dag!*

Loondoorbetaling:         € 110,-

Kosten vervanging          € 90,-

Werkgeverslasten           € 28,-

——————————————–

Totale verzuimkosten: € 228,-

*Deze berekening is gebaseerd op een jaarsalaris van € 30.000,-

Wat kost de ziekteverzuimverzekering?

De premie van de ziekteverzuimverzekering wordt bepaald door het ziekteverzuim van uw bedrijf van de afgelopen 3 jaar. Daarnaast is de premie die u betaalt afhankelijk van uw eigen keuzes. 

U bepaalt zelf:

  • Het aantal ziektejaren dat u verzekert.
  • Het verzekerde bedrag.
  • Het aantal wachtdagen: uw eigen risico, variërend van 10 tot 130 wachtdagen.
  • U kunt ervoor kiezen om werkgeverslasten mee te verzekeren. 

Vrijblijvende offerte aanvragen

Overweegt u om een ziekteverzuimverzekering af te sluiten of wilt u hier meer informatie over? Vul onderstaand formulier in en onze specialisten nemen binnen 5 werkdagen contact met u op.

AanhefBent u lid van SchoonmakendNL Verzekeringen?Verzuimvragen


Aantal wachtdagen (kies zelf vanaf wanneer u een uitkering wilt ontvangen als uw medewerker ziek is)